כתר שן

כתר שן – כל מה שחשוב לדעת!14453294_s

כתר שן הוא טיפול של הרכבת כתרים על השן במקרים שונים כמו חיזוק שן חלשה, לאחר השתלת שתלים דנטליים, ציפוי לשן שבורה, פגומה או מוכתמת בעלת גוון שונה ועוד. כדי להצליח בטיפול יש צורך בעבודה משולבת של רופא מקצועי וטכנאי מעבדת שיניים מיומן ובעל ניסיון. אינספור לקוחות מרוצים ישמחו להמליץ על ד"ר שמעון וייס. מרפאת השיניים של ד"ר וייס הוקמה בשנת 1992 ומאז היא צברה ניסיון ומוניטין רב בתחום. צרו קשר עם ד"ר וייס והצטרפו אל אינספור הלקוחות המרוצים.

מי זקוק לכתר שן?

+ כתרים לשיניים מורכבים כאשר יש צורך להגן על השן החלשה לאחר חבלה, טיפול שורש, מחלה, ריקבון שיניים ועוד. כתרים משמשי גם לשחזור שיניים שנסדקו או כדי לכסות על פגמים כמו שיניים מוכתמות, שן שבורה, שן בעלת גוון שונה ועוד.

+ כתר שן מורכב על השן לאחר טיפולי השתלת שינים. לאחר שהשתל הדנטלי נקלט בלסת יבנה עליו הרופא מבנה עליו ירכיב את הכתר. הכתר יעניק לשתל מראה ויכולת תפקוד של שן טבעית.

בחירת רופא מקצועי ומיומן הוא המפתח להצלחת הטיפול

טיפולי הרכבת כתרים דורשים מיומנות, דייקנות וניסיון רב מרופא השיניים. חשוב להתאים את הכתר בדייקנות כדי שלא יגרה את החניכיים, לא יפגע במנח השיניים ויאפשר לעיסה וסגירה טבעית של הפה.

בשלב הראשון יש צורך לתעד בדייקנות את המשטח העליון של השן. לצורך זה יניח הרופא תבנית פלסטית על השן כדי שצורת השן תוטבע בה.

יש סוגים שונים של כתרים, כתר שן העשוי ממתכת, כתר חרסינה, כתר זרקוניה ועוד. רופא שיניים מקצועי ידע להמליץ על אודות סוג הכתר המתאים ביותר. כתר החרסינה הוא הכתר הנפוץ ביותר, הוא אינו מגרה את החניכיים, הוא עמיד ומעניק לשן מראה טבעי, בריא וזוהר.

בשלב השני יתאים הרופא את הגוון של הכתר לצבע השיניים הטבעיות. עד לסיום הכנת הכתר במעבדת השיניים, ירכיב הרופא בפיו של המטופל כתר זמני .

כדי להרכיב את הכתר יש צורך בהשחזה של השן הטבעית. דייקנות זו מילת המפתח. סטייה קלה אפילו במילימטר של השחזת השן או של לקיחת המידות של הכתר, עלולה לגרום לאי נעימות, לגירוי בחניכיים, לדלקות ולבעיות נוספות.

כדי לוודא כי הכתר מורכב היטב, אינו לוחץ ומאפשר סגירת פה הרמטית, יניח הרופא יריעה דקה המכוסה בדיו על הכתר ויבקש מהמטופל לסגור את הפה. צבע הדיו יצבע את האזורים הבולטים בכתר, כך ידע הרופא באילו מקומות עליו להשחיז על מנת לעצב את צורתו הסופית והמושלמת של הכתר.

לאחר הרכבת הכתר אין, בדרך כלל, תופעות לוואי. לעתים ייתכנו תופעות לוואי קלות כמו דימומים או שטפי דם מקומיים אשר יחלפו כעבור מספר ימים. במקרים של כאבים חזקים או נפיחות יש לפנות מיד לרופא המטפל.

Comments are closed.

Call Now Button